Eldorado flyttar

Eldorado har flyttat till Dalheimers hus. Där ska Eldorado bygga upp nya sinnesrum och sin verksamhet. Vi skapar det nya Eldorado - ett centrum för aktivitet, kunskap, kultur och hälsa. Här är frågor och svar om flytten. På den här webbsidan "Eldorado flyttar" hittar du aktuell information. Öppningsdatum för Eldorado beräknas bli i mars 2019.

När flyttar Eldorado?

Vi flyttar in på Dalheimers hus under sommaren 2018. Då har Eldorado flyttat från lokalerna på Omvägen 2G och stängt all verksamhet där.

Varför flyttar Eldorado?

Vi har sedan några år undersökt möjligheten att flytta Eldorado till nya lokaler att utvecklas i. På Dalheimers hus finns flera fördelar:

  • Vi kan ta emot fler besökare samtidigt.
  • Vi får mer plats för musikkaféerna och kan satsa mer på kultur, så som musik, dans, teater och bild.
  • Dalheimers hus ligger mer centralt med bättre kommunikationer och vi tycker att det är bra att våra besökare syns, finns och tar plats bland många andra människor.

I maj förra året beslutade Social resursnämnds politiker att Eldorado ska flytta till Dalheimers hus.

När startar Eldorado på Dalheimers hus?

Eldorado beräknar att kunna öppna igen på Dalheimers hus i mars 2019. Då öppnar våra aktivitets- och sinnesrum och våra tisdags- och lördagsverksamheter.

När börjar musikkaféerna?

Musikkaféerna har börjat. Det första musikkaféet för våren 2019 är den 6 februari. Se vårens Kultur- och fritidsprogram under fliken kalendarium.

Kommer Eldorado ha kvar aktivitets- och sinnesrummen?

Aktivitets- och sinnesrummen kommer att vara en viktig del av Eldorado på Dalheimers hus. Med flytten har vi möjlighet att utveckla och förbättra aktivitets- och sinnesrummen.

Flyttas vattenrummets badkar med?

På Dalheimers hus behövs inte det. Där finns redan en härlig vattenavdelning och du som besökare är välkommen att använda friskvårdens utbud på Dalheimers hus.

Flyttar Eldorados kafé till Dalheimers hus?

Eldorado har inte ett eget kafé på Dalheimers hus. Där finns restaurang Fritz som har kafé och god mat med bland annat vegetariska rätter.

Kommer Eldorado att förändras?

Mycket av Eldorados verksamhet fortsätter som förut. På Dalheimers hus har vi möjlighet att utveckla och förbättra det vi redan gör. Du som besöker oss kommer att känna igen dig i mycket och upptäcka en del nytt.

Har du frågor? Vill du veta mer om flytten?

På den här sidan hittar du alltid aktuell information om allt kring flytten. Du kan också mejla eller ringa oss:

  • E-post: eldorado@socialresurs.goteborg.se
  • Telefon: 031-367 94 20

Välkommen till det nya Eldorado - en mötesplats för aktivitet, kunskap, kultur - och hälsa!