Om skolan

Skolan är Göteborgs första restaurangskola och startade redan 1928 av Ester Mosesson. Den har funnits på en rad platser i staden och har under årens lopp fått ett grundmurat rykte som en av Sveriges förnämsta restaurang- och matskolor.

Sedan 1991 ligger skolan på Norra Älvstranden. Skolhuset var tidigare en del av Lindholmens varv, men är  idag ombyggt till en modern och välutrustad skola. Idag finns här 600 elever och 50 lärare. Som elev har du stora möjligheter att själv forma din utbildning efter dina intressen genom våra olika kurser. Undervisningen sker i realistisk miljö, i skolans restauranger och café får eleverna finslipa sina färdigheter. Restaurangerna är öppna för allmänheten.

På Esters Salutorg säljs färska chark- bageri- och konditoriprodukter som eleverna har tillverkat. Vi har ett elevcafé med skolvärd där du kan äta frukost och fika under dagen.