Foto: Sommar & Co

Yrkesintroduktion

Om du inte är behörig till gymnasieskolan, men är intresserad av mat och vill arbeta som bagare, charkuterist, kafébiträde, styckare, kock, servitör eller med mat i en butik, kan du söka till yrkesintroduktion på Ester Mosessons gymnasium.

Yrkesintroduktion är en utbildning som syftar framför allt till att göra dig anställningsbar. Om du vill läsa för att bli behörig till det nationella programmet så skapar vi en studieplan som passar just dig.

Utbildningens innehåll bygger på något av skolverkets nationella yrkespaket och omfattar upp till 1400 poäng men anpassas utifrån dina förutsättningar och mål.

Grundpaketet på yrkesintroduktionen är upplagt över två år, men kan kortas ner och anpassas utifrån dina förutsättningar.

Utbildningen är yrkesinriktad och omfattar både teori och praktik, och du lär dig det praktiska hantverket på skolan men även ute på en arbetsplats. Där har du en handledare som ansvarar för att du får lära dig yrkets olika delar. En lärare från skolan kommer ut och besöker dig regelbundet. Du utför arbete och följer arbetsplatsens arbetstider. Andra året på utbildningen kommer att läggas upp i lärlingsliknande form, vilket innebär att du kommer vara ute på en arbetsplats större delen av tiden.

Du kan läsa svenska, matematik och engelska på grundskolenivå om du vill bli behörig att söka ett nationellt program. Du läser yrkesämnen på gymnasienivå. 

Har du frågor om utbildningen? Kontakta studie- och yrkesvägledare Tina Öberg 

031-367 30 80

0703-34 42 59

tina.oberg@educ.goteborg.se