Foto: Fritid i Centrum

Om Fritid i Centrum

Fritid i Centrum finns till för dig som är ung och vill göra något av din fritid.

För dig som är ung och vill något

Fritid i centrum handleder, lotsar och stöttar unga, som bor eller rör sig i stadsdelen Centrum. Verksamheten drivs som en del av Centrums stadsdelsförvaltning och har till uppgift att hjälpa er i era projektidéer och tankar. 

Vi riktar oss till unga i åldern 13 år och uppåt. Tillsammans med våra samarbetspartners uppmuntrar vi alla typer av projekt. Ett projekt eller arrangemang kan till exempel handla om dans, mode, basket, drama, spelning, teater m.m..

Har du en idé? Kontakta oss! Du hittar alla nummer och adresser på vår kontaktsida.

Vi hjälper även dig att hitta rätt i utbudet av fritidsaktiviteter i Göteborg. Har du svårt att hitta information om ett specifikt intresse? Då är du välkommen att vända dig till oss! Kontakta oss enklast via Göteborgs stads kontaktcenter 031-365 10 00, eller via vår sida på Facebook www.facebook.com/fritidicentrum.

Fritid i Centrum har också möjlighet att hyra alternativt låna ut enklare PA/Backline, samt kamera/filmkamera till ungdomar som arrangerar något för andra ungdomar. Hemförsäkring krävs och eventuell deposition kommer behövas (500 kronor).

I hyresavtalet kan du läsa vad som gäller och där kan du också se vad som går att låna.

Hyresavtal mellan låntagare och Fritid i Centrum

Kontakta oss för mer information.

På jakt efter likasinnade?

Cosplay, frimärkssamling eller poet! Vill du starta upp en grupp kring ett specifikt intresse eller har du svårt att hitta rätt i djungeln av föreningar, sammanslutningar och workshops är det bara att du hör av dig, så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.

För dig som vill nå unga

Vi erbjuder också möjlighet för er som har föreningar, organisationer och andra verksamheter som riktar sig till unga att tillsammans med oss presentera er verksamhet, erbjuda utbildningar eller föreläsningar med mera.

Vill du/ni lägga upp information om kommande arrangemang eller andra händelser som ni vill skall nå ut till unga i Göteborg? Mejla text och bild/affisch till oss så lägger vi upp det på vår sida på Facebook. Om det finns frågetecken kring arrangemanget kommer vi höra av oss. Vi postar dock inte från kommersiella aktörer!

Intresserad? Ta kontakt! Du hittar alla nummer och adresser på vår kontaktsida.

Vanliga frågor

Var kan vi träffa er?

Vi sitter sedan sommaren 2018 på Verket, Centrums nya plats för kreativitet och sociala möten. Verket ligger i ett rött trähus på Lilla Stampgatan 1A.

Ett enkelt och snabbt sätt att nå oss är på Facebook. Länk till Fritid i Centrums sida på Facebook.

Vilka vänder ni er till?

Unga från 13 år och uppåt. Främst unga med koppling till Centrum (går i skolan, bor eller har annan koppling till centrumstadsdelen). Vi hanterar varje förfrågan!

Har ni pengar man kan söka?

Ja, vi har en mindre pott att söka från, men läs först igenom kriterierna. Vi kan dessutom ge tips på var man kan söka pengar. Läs vidare på vår sida Söka pengar.