Tillgänglighet

Här hittar du information om tillgänglighet på Västra Frölunda bibliotek. Vi arbetar med att bli bättre och tar gärna emot synpunkter och förslag.

Västra Frölunda bibliotek ligger i Frölunda Kulturhus. Följ länken om du vill komma till tillgänglighetsdatabasen  

Parkering

Bibliotekets besöksadress är Valthornsgatan 13, Västra Frölunda.
Det finns en parkeringsplats för rörelsehindrade på baksidan av Kulturhuset. Där är entrén till Kulturhuset i gatuplan. Dörr med automatisk dörröppnare finns. 

Lokalen

Bibliotekets entré är anpassad så att du lätt kan komma in med dina hjälpmedel. Biblioteket finns på ett plan och saknar helt trösklar. På samtliga platser i biblioteket där program för vuxna och barn erbjuds finns plats för rullstolar.

Toaletter

Det finns två rymliga toaletter och båda har larm. En av dem är handikappanpassad med automatisk dörröppnare. Det finns tillgång till skötbord på båda toaletterna. Det är kostnadsfritt att använda toaletterna och ingen nyckel krävs.

Ledstråk

Ledstråken är idag begränsade men är under omplanering.

Ledarhund och servicehund

Ledarhund eller servicehund är tillåtet inne i biblioteket.

Hörslinga

I nuläget finns inga hörslingor i biblioteket. Kontakta oss gärna vid behov så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt.

Anpassad dator

I bibliotekets rum Oasen finns en bokningsbar dator. Den innehåller Zoomtext (förstoringsprogram). För att kunna logga in på den behöver du ett inlogg som du får av personalen. Du får sitta vid den 2 timmar per person och dag. Personalen hjälper gärna till.
På onsdagar 10-12 är datorn uppbokad av personalen för att användas vid talboksdrop-in.

Alla datorer på biblioteket har talsyntesen TorTalk. Det fungerar på svenska, engelska, arabiska, finska, franska och spanska texter.

Specialmedia

Om du har svårt att läsa tryckt text på grund av till exempel dyslexi, synnedsättning eller rörelsenedsättning kan du få ett talbokslånekort. Då kan du låna inlästa böcker, så kallade talböcker. För information om tillgängliga medier besök MTM:s webbsida.
Klicka här om du vill ha information om talböcker och egen nedladdning av talböcker. 
Där får du också information om Boken kommer och Äppelhyllan.