Litteraturens apotek

Längtar du efter utvecklande läsning? Författaren, psykologen och psykoanalytikern Ulf Karl Olov Nilsson (UKON) reder ut hur vi kan läsa skönlitteratur för att utvecklas genom livet. Går det att säga vilken sorts litteratur som är bra att läsa? Arr: Frölunda bibliotek och Hälsoteket i Väster. Ons 20 feb, kl 18–19. Ljusgården, biblioteket.

 

 

Författarfrukost: 

Jila Mossaed

Jila Mossaed  berättar om sitt författarskap, om sin resa hit, om livet som poet i Sverige och om sina dikter. Hon läser även några dikter. Hon är ny ledamot i Svenska Akademien och efterträder Kerstin Ekman på stol nr 15.

Jila Mossaed föddes i Teheran 1948 och har bott i Sverige sedan 1986. Hon debuterade på svenska med diktsamlingen Månen och den eviga kon (Ordfront 1997). Sedan dess har hon givit ut ett flertal diktsamlingar, senast Jag föder rådjuret (Lejd 2015). På persiska har hon publicerat ett flertal diktsamlingar och två romaner. Hon är ett känt namn bland de många exiliranier som är spridda runt om i världen. Jila Mossaed skriver sin poesi under exilens stjärna. Hon förenar det persiska med det svenska i en smärtans degel, vilket ger en klar och samtidigt ornamental diktning. 
Lör 23 feb, kl 10. Lilla salen.
Entré 100 kr, inkl frukost.
Köp/boka biljett senast tors 21 feb.

BILJETTER: 031-366 27 25 eller ticketmaster.se

 

Göteborg på två hjul

-cyklar, mopeder och motorcyklar, 1868–2018

Claes Rydholm berättar om sin nya bok. Boken är den allra första som beskriver Göteborgs långa och stolta tvåhjulshistoria som nu är inne på sitt tredje sekel. Spännande läsning fylld av tåliga tillverkare, intressanta importörer, härliga handlare, proffsiga profiler, trivsamma träffpunkter, makalösa mästare och inte minst mängder av tvåhjulingsanvändare, både med och utan motor. Du kan köpa boken i samband med föredraget. Arr: Frölunda bibliotek.
Tis 26 feb, kl 18–19. Konstrummet, biblioteket.