UTSTÄLLNINGSHALLEN

 

 

 

Metamorphoseon

 – en utställning om omklädningsrummet

I utställningen utforskar konstnären Kristin Ylikiiskilä Broberg just omklädningsrummet. Det där mellanrummet som vi alla har en mer eller mindre frivillig relation till. I skolan, på arbetet eller kanske fritidens träningsställe. Rummet rymmer, förutom svettdoft, undvikande blickar och många personliga berättelser, en rad aktuella frågor kopplade till livet och samhället. Det handlar bland annat om kön, kroppar, politik, religion, renhet, sexualitet, livsstil, ritualer och uppfostran. Vissa av frågorna är känsliga och ständigt debatterade, medan andra är aspekter som i tysthet tas för givet. 

Utställningen genomförs med stöd av Göteborgs Stad.
Vernissage lör 16 feb, kl 13–16. Utställningshallen.
Utställningen pågår t o m 31 mars.

Foto: Anna Classon

 

 

GÅGATAN

Konstgrupp på Högsbotorpshemmet

Konstgruppen, som etablerades för två år sedan, anordnar verkstäder varje vecka på äldreboendet. Avsikten är att ge de boende möjligheter till kreativt utlopp och välbefinnande. Boende har deltagit i verkstäder med akryl- och akvarellmåleri, porslinsmålning, keramik, pappersblommor, målning av tygkassar, skapande av kort och gåvor till jul och påsk, osv. I utställningen visas konstverken från verkstäderna, som skapades med kärlek och lycka. Vernissage tis 5 feb, kl 17–19. Utställningen pågår t o m 3 mars.

 

 

Stämplad

Stämplad är en liten interaktiv utställning som handlar om kategorisering av människor. Den tar avstamp i Förintelsen under andra världskriget men knyter också an till vår samtid och de kategoriseringar vi gör mer eller mindre medvetet varje dag. Att kategorisera är nödvändigt för oss, men kan också leda till intolerans och utanförskap. Frågan är hur vi kan motverka negativ kategorisering och förhindra att historien upprepar sig…

Projektet är ett samarbete mellan Forum för levande historia, Studieförbundet Sensus, Västarvet och folkhögskolor i Västra Götalandsregionen. 
Visas 19 feb–10 mars. Gågatan.