Göteborg ska vara den jämlika staden som bidrar till ett gott liv för alla

Göteborgs Stad satsar långsiktigt och uthålligt på att skapa en mer jämlik stad. Vi ska minska skillnader i livsvillkor för ökad sammanhållning, tillit och delaktighet. Arbetet gör vi i samverkan med näringsliv, myndigheter och civilsamhälle.

Aktuellt

 • Anmäl dig till kursen Jämlik hälsa

  Publicerad 05 november 2018

  Våren 2019 är det dags för en ny omgång av kursen Jämlik hälsa. Göteborgs Stad i samverkan med Västra Götalandsregionen bjuder in förtroendevalda och tjänstepersoner till utbildningen. Kursen genomförs av Göteborgs Universitet på uppdrag av stadsledningskontoret.

 • Valdeltagandet lite mer jämlikt i årets val

  Publicerad 16 oktober 2018

  Enligt en undersökning som konsument - och medborgarservice låtit genomföra verkar Göteborgs Stads arbete med att öka valdeltagandet i årets val ha gett resultat. Andelen som röstade ökade mest i de områden där det behövdes som bäst, för ett mer jämlikt Göteborg.

 • "Bokstart" - utökad satsning på hembesök och läsning för alla

  Publicerad 04 oktober 2018

  Efter tre lyckade år med pilotprojektet ”Bokstart” utvidgas nu satsningen från två till tolv områden i Göteborg. Fler barn och familjer får nu stöd och inspiration till läsning och språkutveckling via hembesök. Satsningen är en del av stadens arbete för att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

Se allt inom aktuellt
Kompletterande innehåll
${loading}