Aktuellt

Aktuelltarkiv

 • Anmäl dig till kursen Jämlik hälsa

  Publicerad 05 november 2018

  Våren 2019 är det dags för en ny omgång av kursen Jämlik hälsa. Göteborgs Stad i samverkan med Västra Götalandsregionen bjuder in förtroendevalda och tjänstepersoner till utbildningen. Kursen genomförs av Göteborgs Universitet på uppdrag av stadsledningskontoret.

 • Valdeltagandet lite mer jämlikt i årets val

  Publicerad 16 oktober 2018

  Enligt en undersökning som konsument - och medborgarservice låtit genomföra verkar Göteborgs Stads arbete med att öka valdeltagandet i årets val ha gett resultat. Andelen som röstade ökade mest i de områden där det behövdes som bäst, för ett mer jämlikt Göteborg.

 • "Bokstart" - utökad satsning på hembesök och läsning för alla

  Publicerad 04 oktober 2018

  Efter tre lyckade år med pilotprojektet ”Bokstart” utvidgas nu satsningen från två till tolv områden i Göteborg. Fler barn och familjer får nu stöd och inspiration till läsning och språkutveckling via hembesök. Satsningen är en del av stadens arbete för att skapa ett mer jämlikt Göteborg.

 • Skolan som öppen arena och mötesplats

  Publicerad 22 augusti 2018

  Skulle skolan kunna fungera som en öppen arena för flera aktörer utöver skolans egen verksamhet om målet är att fler barn ska lyckas i skolan? Fredagen den 17 augusti möttes flera aktörer för att få inspiration, kunskap och tid för att prata om den här möjligheten.

 • Göteborgs Stad skapar en färgsprakande Regnbågsbibbla

  Publicerad 07 augusti 2018

  Folkbiblioteken i Göteborg samlas i Trädgårdsföreningen under Europride och Kulturkalaset för att ge liv till en Regnbågsbibbla för barn, unga och föräldrar. Kolla in dagens queerbok, lyssna på live-podd, gå på seminarier med kända hbtq-profiler eller läs en saga för ditt barn.

 • ”Ha fokus på barnen. Och var stolta över allt bra ni gör.” 

  Publicerad 21 juni 2018

  Under hela sitt yrkesliv har Anita Nilsson jobbat för barns rättigheter. Hon har varit med och byggt upp det familjecentrerade arbetssättet och Jämlikt Göteborg. Nu är det dags för pension.   

 • Ny webbutbildning om vägen till ett mer jämlikt Göteborg

  Publicerad 08 juni 2018

  Nu finns en ny webbutbildning som introduktion till varför arbetet för ökad jämlikhet är viktigt, hur skillnaderna ser ut i staden och hur vi jobbar för ett mer jämlikt Göteborg.

 • Letterbox Club bokpaket ska stärka barn i utsatthet

  Publicerad 04 juni 2018

  Göteborgs Stad satsar på en engelsk metod för att stärka familjehemsplacerade barn och barn som lever med långvarigt försörjningsstöd i Göteborg. Bokpaket ska väcka nyfikenhet och läslust.

 • Fler röster behöver höras i ett mer jämlikt Göteborg

  Publicerad 17 maj 2018

  Den 9 september är det val i Sverige. Fram till dess genomför Göteborgs Stad en mängd aktiviteter för att få fler göteborgare att använda sin röst i valet.

 • Långsiktigt program för en jämlik stad antaget

  Publicerad 22 januari 2018

  Torsdag den 18 januari antogs Göteborgs Stads program för en jämlik stad i Kommunfullmäktige. Programmet är ett styrande dokument för hela staden som sätter riktning för jämlikhetsarbetet från i år fram till 2026.

 • Göteborgsprojektet "Staden där vi läser för våra barn" sprids i Europa

  Publicerad 14 december 2017

  Göteborg satsar hårt på att bli en stad som läser och berättar för sina barn. Under två års tid kommer staden att hålla i ett EU-projekt där fyra andra europeiska storstäder ingår. I ”Open the door for reading” ska städerna öka sin kompetens, våga testa nytt och utveckla sitt läsfrämjande arbete.

 • Efter Jämlikhetsrapporten - så ska Göteborg minska skillnaderna

  Publicerad 06 december 2017

  Årets stora jämlikhetskonferens har precis avslutats. Helt färska siffror över hur göteborgarna lever, mår, bor och jobbar, och hur det skiljer sig åt, presenterades under måndagens konferens.

 • Både ljuspunkter och dystra trender i nya Jämlikhetsrapporten

  Publicerad 04 december 2017

  Göteborgs Stads nya jämlikhetsrapport visar att Göteborg är en bra stad att leva i för de allra flesta. Inom viktiga områden, som behörighet till gymnasiet och arbetslöshet, har skillnaderna minskat. Men ojämlikheten mellan stadens områden och grupper är fortfarande tydlig och allvarlig.

Gå till sida:   1   2   Nästa sida