Foto: Renée TImlin

Om Blå Stället

Blå Stället ligger mitt i Angered Centrum med Angereds Stadspark och en fantastisk natur med Lärjeåns dalgång och Lärjeåns Kafé & Trädgårdar på nära håll. I stadsparken ligger också Angered Arena om du vill simma, gymma eller åka skridskor. På Blå Stället finns kulturen! Blå Stället byggdes 1979 som det första kulturhuset i en förort i Sverige. Det är historien. Välkommen hit och forma framtiden.

Kulturhuset Blå Stället...

...är en mötesplats för alla som är intresserade av musik, samtal om samhället, teater, konst, barnaktiviteter, litteratur och mycket mer. Här finns verkstäder för eget skapande och du kan ta del av andras kunskap på många olika sätt. I samarbete med Blå Ställets Vänner, föreningar, högskolor, studieförbund, organisationer (med fler) ordnas kulturprogram året runt. Du kan även komma hit och bara slå dig ner och ta det lugnt. Kanske låna brädspel och spela här? Gratis wifi finns.

I huset finns också Angereds Bibliotek, Angereds Teater, Angereds Bio, Medborgarkontor och Restaurang Kultur på burk.

Blå Ställets Vänner - med rätt att påverka

Blå Stället är i ständig dialog. Med föreningar och med engagerade människor i nordost. Nätverket Blå Ställets Vänner uppstod just ur dialogen. Ett sätt för oss att få in nya friska krafter i huset och låta de som huset är till för vara med och påverka Blå Ställets inriktning.
Nätverket består av cirka 50 personer som kontinuerligt bjuds in till möten under trivsamma former. Vännerna är ett viktigt bollplank, som ger råd och stöd i Blå Ställets verksamhet: allt från programförslag, genomförande av program till marknadsföring.
Samarbetet bygger på engagemang från vännerna och en vilja från Blå Stället att förnya sig och låta sig påverkas.
Vill du vara med? Kontakta vår programproducent:
annifrid.frisk@angered.goteborg.se 

Övriga verksamheter i huset

 

Angereds bibliotek

Biblioteket erbjuder programverksamhet för barn och vuxna, studiehjälp, schack för unga, läxhjälp och språkkafé, boka bibliotekarie, datorer, skrivare och scanner, utställningsmöjlighet i montrar. Hämta bibliotekets program för barn och vuxna på biblioteket eller gå in på hemsidan.

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag kl 10-19
Fredag-söndag kl 10-16

Kontakt
Telefon: 031-365 17 15
E-post: angereds.bibliotek@angered.goteborg.se
Webbplats: www.goteborg.se/angeredsbibliotek

Angereds Bio

Bioverksamheten drivs i form av en ideell förening. Vill du komma i kontakt med den nya föreningen? Maila till Folkets Bio Göteborg: info@hagabion.se

Angereds Teater

Webbplats: www.angeredsteater.se
Biljetter: 031-330 50 65
Info:  031-331 54 08

Restaurang Kultur på burk

Restaurangen erbjuder lunchrätter måndag till fredag, takeaway, uthyrning av lokal för konferenser och andra evenemang, livescen och mycket mer. Välkommen!

För aktuella öppettider se webbplatsen
 www.kulturpaburk.com

Kontakt
031-365 17 13
E-post: kulturpaburk@mail.com
 

Medborgarkontoret

Du kan träna svenska på vårt språkcafé, få hjälp att fylla i blanketter och reda ut problem med exempelvis Migrationsverket eller din hyresvärd. Du kan även kopiera och låna dator här.

För aktuella öppettider se webbplatsen
www.goteborg.se/angeredsmedborgarkontor

Kontakt
Telefon: 031-365 17 20
E-post: medborgarkontoret@angered.goteborg.se
 

Kören Motvals

Motvals bildades 1979 av Angereds Teater. De repeterar i huset på måndagar och uppträder på Blå Stället och runt om i Göteborg.
Facebook: www.facebook.com/motvals.angered
Kontakt: Larseric Lindskog. Tel: 0739-86 73 62.