Information med anledning av skjutning i Hjällbo och misshandel i Hammarkullen

Publicerad 2 november 2018

I tisdags kväll hittades en person skjuten i benen och i en arm i ett skogsområde i Hjällbo och på onsdagskvällen blev en person misshandlad på en basketplan i Hammarkullen. Enligt polisen har händelserna ingen koppling till varandra.

Långsiktigt arbete

Stadsdelsförvaltningen har ett nära samarbete med polisen, bostadsbolag och andra aktörer i området för att arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande. Det är ett långsiktigt arbete som bedrivs på flera plan.

Medborgarlöfte med fokus på trygghet i offentliga miljöer

Under 2019 kommer polisen och Angereds stadsdelsförvaltning ha fokus på att öka tryggheten i offentliga miljöer och Hjällbo är särskilt prioriterat. I polisens medborgarlöfte finns konkreta aktiviteter:

Polisen patrullera otrygga platser i Hjällbo och göra riktade insatser mot narkotikaförsäljning, våldsbrott och ordningsstörningar under året.
Stadsdelsförvaltningen och andra förvaltningar samt föreningar ska skapa förutsättningar för positiva möten och aktiviteter på torget.
Bostadsbolaget Poseidon ska ha trygghetsvärdar på plats under kvällar och helger i Hjällbo.
Tillsammans med GöteborgsLokaler ska Poseidon förbättra belysningen i området och reparera skadad belysning inom 24 timmar.

En annan långsiktig satsning är att flera aktörer samarbetar för att på sikt kunna driva en mötesplats i Hjällbo.

Öppet för ungdomar

Den närmaste tiden kommer stadsdelsförvaltningens fältassistenter finnas i området under kvällstid.

Hjällbo fritidsgård möter under fredagen upp ungdomar på mötesplatsen vid ordinarie öppettid. Därefter stänger gården och personalen är på KulturAtom i Angereds centrum där veckans musikturné avslutas. Evenemanget pågår från klockan 18.00 till 22.00, och det är gratis inträde. Läs mer om det här.

Mixgården i Hammarkullen är tillsammans med Bergums fritidsgård på Liseberg, därför är mötesplatsen stängd ikväll. Läs mer om eventet här.

Annars är öppettiderna som vanligt:

Hjällbo:

Måndag 17-21.30 (Högstadiet)

Tisdag 16-19 (Tjejer), 19-21.30 (Högstadiet)

Onsdag 17-21.30 (Högstadiet)

Torsdag 14-16 (Högstadiet)

Fredag 17-22.30

Hammarkullen:

Måndag 17-21.30

Tisdag 17-21.30 (Tjejer)

Onsdag 17-21.30

Torsdag 17-21.30

Fredag 18-23

Under resten av höstlovet finns också fler aktiviteter för barn och unga:

Fredagsverkstad på Blå Stället