Göteborgs Stad

Självservice, e-tjänster

Ansök till förskoleklass

Om ditt barn fyller sex år under 2019 ska du ansöka om en plats i förskoleklass för hösten 2019.

Ansök här

Aktuellt

Skridskohelg i Göteborg 19-20 januari

Ishallar och isbanor i Göteborg bjuder på fri entré, aktiviteter och fika. Kom och åk skridskor på ditt sätt inne eller ute, testa första...

Den 1 mars 2019 byter Göteborgs Stad bank för tjänster som gäller betalningsförmedling. Ny leverantör är Swedbank AB. Du märker det nog mest av att Göteborgs Stad byter från plusgiro till bankgiro.

VA-avgiften höjs med sju procent i genomsnitt och avfallsavgiften höjs med 3,5 procent 2019. Höjningarna beror bland annat på stora investeringsbehov och att Göteborg växer.

Svårt att sluta spela?

Tänker du ständigt på spel? Spelberoendeteamet erbjuder kostnadsfri behandling för dig som har problem med spel om pengar och stöd för dig som är anhörig.

Kalendarium

Hitta din träningsform under Hälsoveckan 21-27 januari. Välj bland över 120 gratis aktiviteter då kommunens friskvårdsanläggningar, simhallar, ishallar och gym bjuder in till Hälsoveckan.
I Göteborgs stads kalendarium kan du hitta aktiviteter nära dig och i hela staden. Det händer alltid någonting i Göteborg.
Språkcaféer och språkträffar finns till för dig som vill träna mer på din svenska eller ett annat språk tillsammans med andra. Det är bra tillfällen att träna på exempelvis svenska, engelska, tyska, italienska mm.
Besök våra mysiga sagostunder på biblioteken runt om i staden. Vi läser sagor och har kul med rim och ramsor. Det behövs ingen föranmälan till sagostunderna. Välkommen!

Extern webbplats

Turist

Extern webbplats

Älvstaden

Extern webbplats

GreenhackGbg

Extern webbplats

Val 2018