Så fungerar komvux

Genom att studera på komvux får du möjlighet att slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan också studera för att bli behörig till högre studier. Du kan också läsa en yrkesutbildning.

Tillfälligt ändrade öppettider på Studie- och yrkesvägledningen under jul och nyår

10 december 2018

Torsdag 27 december: Vägledningen stängd. Vi svarar på mejl. Telefontid: 10-11.30 och 13-14.30

Fredag 28 december: Vägledningen är stängd. Vi svarar på mejl. Telefontid: 10-11.30 och 13-14.30

Onsdag 2 januari: Vägledningen öppen 10-14. Vi svar på mejl.

Torsdag 3 januari: Vägledningen öppen är 10-14. Vi svarar på mejl. Telefontid: 10-11.30

Fredag 4 januari: Vägledningen är öppen 10-14. Vi svarar på mejl. Telefontid: 10-11.30

Väktare i entrén på Studie- och yrkesvägledningen

6 december 2018

Från och med vecka 50 kommer det att finnas en väktare i entrén på Rosenlundsplatsen 2. Väktarens uppgift är att säkra att det inte är för många människor inne samtidigt samt att hålla ordning på den kö som bildas.

På grund av brandsäkerhets- och utrymningsskäl finns det en begränsning i hur många personer som får vistas inne på Studie- och yrkesvägledningen samtidigt och det är 50 stycken.

Komvux kurser och utbildningar

Genom att studera på komvux får du möjlighet att slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan också studera för att bli behörig till högre studier. Du kan också läsa en yrkesutbildning.

Om ditt mål är att få ett slutbetyg eller en gymnasieexamen kan du använda dina poäng från kurser, yrkesutbildning, lärlingsutbildning och i vissa fall validering/prövning, i ett slutbetyg eller gymnasieexamen.

Vem kan ansöka till komvux i Göteborg?

  • Du som vill läsa klart din grundskole- eller gymnasieutbildning och du som vill komplettera din utbildning för att kunna söka till universitet eller yrkeshögskola. Du som behöver kunskaperna i ditt nuvarande yrke eller för att kunna få ett nytt yrke. Även du som bara vill utveckla dina kunskaper är välkommen att söka till oss.

  • Du som har fyllt 20 år. Du är behörig till komvux från 1 juli det år du fyller 20. Om du kommer att fylla 20 samma år som du vill starta dina studier, kan du söka till höstterminens kursstarter.
    • Undantag: Om du har gått en treårig gymnasieutbildning och har gymnasieexamen eller studiebevis kan du söka även om du är yngre än 20 år.

  • Du som är folkbokförd i Göteborg, Partille eller Öckerö kommun.
    • Undantag: Om du är folkbokförd i någon annan kommun så kan du också söka till oss men då måste din hemkommun godkänna dina studier. Läs mer på sidan ”Skriven i annan kommun”.
    • Undantag: Du som är folkbokförd i någon av kommunerna inom Göteborgsregionen kan ansöka till yrkesutbildningar i Göteborg genom en organisation som heter GRvux. Det är ett samarbete mellan flera kommuner. Du söker dessa utbildningar på grvux.se.