Fotograf: Klas Eriksson

Majorna-Linné stadsdelsförvaltning

I Majorna-Linné ser vi till att du, tillsammans med 64 000 andra invånare, får kommunal service inom bland annat vård och omsorg samt kultur och fritid.

Aktuellt

 • "Plaskis" rustas upp

  Publicerad 16 oktober 2018
  Älvsborgsdammen, även kallad ”plaskis” vid Mariaplan i Majorna rustas upp under hösten. Arbetet beräknas vara klart innan årsskiftet.
 • Hur vill du att Skanstorget ska se ut?

  Publicerad 9 oktober 2018
  Idag avslöjades de tre finalistförslagen över hur Skanstorget kan utvecklas och förtätas. De tre finalistförslagen tävlar i en markanvisningstävling och det är en speciell tävling som fastighetsnämnden utlyser. För första gången i Göteborgs Stads historia är det göteborgarna som tillsammans med staden ska bestämma hur området kan se ut. Vinnaren av de tre finalisterna ska nämligen röstas fram av medborgarna.
 • Nedtagning av riskträd i Kungsparken

  Publicerad 1 oktober 2018
  Under vecka 40 tar arborister ner en hästkastanj i Kungsparken. Trädet skadades i stormen Knud i slutet av september och riskerar nu att brytas sönder.
 • Säkerhetsbeskärning av lindar i Vasagatans allé

  Publicerad 17 september 2018
  Under slutet av september kommer arborister, på uppdrag av park- och naturförvaltningen, att säkerhetsbeskära 22 av lindarna i Vasagatans allé. Beskärningen sker enligt ordinarie skötselplan och baseras på den besiktning av samtliga lindar i allén som gjordes under hösten 2017.
 • Nedtagning av riskträd i Kungsparken

  Publicerad 31 maj 2018
  Den 1 juni kommer arborister, på uppdrag av Göteborgs Stad, att ta ner en hästkastanj i Kungsparken. Det finns risk för att en av trädets stammar lossnar och faller över gångvägen.