Spelmissbruk

Är du över 18 år och har problem med ditt spelande om pengar? Då kan du vända dig till Spelberoendeteamet. Vi kan ge dig rådgivning och behandling både i grupp och individuellt.

Begränsad service på Spelberoendeteamet

24 januari 2018

Just nu har vi begränsad service på Spelberoendeteamet på grund av personalbrist. Vi har telefontid alla vardagar klockan 13-15 men kan inte ta emot besök. Inom kort är vår nya kollega på plats och vi kommer då att kunna erbjuda behandling mot spelproblem som vanligt igen.

Om du behöver akut hjälp, har du alltid möjlighet att kontakta socialtjänsten i den stadsdel eller kommun där du bor och ansöka om bistånd för behandling av spelproblem.

Vi rekommenderar också kontakt med Spelberoendes förening och Stödlinjen för spelare och anhöriga

Du behöver inte bo i Göteborg för att kontakta oss, vi tar emot människor från hela Västra Götalandsregionen. Du kan ta kontakt med oss för rådgivning eller för att boka en tid för besök.

Du som är anhörig till någon som spelar för mycket kan även kontakta oss.

All rådgivning, behandling och stöd till dig är gratis. Har du allvarliga psykiatriska problem, så kan vi tyvärr inte hjälpa dig med behandling.

Det här tar vi upp under behandlingen

Vi har lagt upp behandlingen som ett pedagogiskt program, vilket innehåller följande teman:

  • Vad är spelberoende?
  • Hjärnans belöningssystem och förändringsprocess
  • Beslutsbalans
  • Tankefällor
  • Besök från Spelberoendes förening
  • Hantera längtan efter att spela
  • Risksituationer och återfall
  • Utvärdering och avslutning

Vi räknar med att du arbetar för att vara spelfri under hela behandlingstiden. Vi arbetar tillsammans för att du ska känna dig säker i ditt beslut att sluta spela. Tillsammans ser vi också till att du får verktyg som hjälper dig hantera dina tankar och beteenden kring spel.

Vi erbjuder behandling i grupp eller individuellt. Behandlingen baserar sig på kognitiv beteendeterapi (KBT) och motiverande samtal (MI).

Andra former av hjälp och stöd

För både dig och dina anhöriga finns andra former av hjälp och stöd hos Spelberoendes förening i Göteborg.

Stödlinjen för spelare och anhöriga finns till för dig som spelare och även anhöriga i form av samtal via telefon, chatt, mail och SMS. Den finns också på andra språk än svenska.

Stödlinjens självhjälpsprogram är ett kostnadsfritt självhjälpsprogram på webben för dig som har problem med spel om pengar. Där kan du anonymt och kostnadsfritt få stöd och hjälp på vägen mot spelfrihet.