Till sidans huvudinnehåll
En glad och överraskad man håller upp händerna i en segergest

Så här ansöker du till komvux

När du ansöker till en kurs eller utbildning, behöver du detaljerad information om ansökningsförfarandet, vilka dokument som krävs och vägledning för att fastställa din kunskapsnivå.

Ansök till grundläggande och gymnasial vuxenutbildning

Sök till grundläggande och gymnasial nivå genom att göra en webbansökan. Följ vår steg-för-steg-guide för att skapa konto välja kurs. Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning för att planera dina studier.

Ansök till yrkes- och lärlingsutbildning på komvux

Sök till din yrkes- och lärlingsutbildning genom att göra en webbansökan. Följ vår steg-för-steg-guide för att skapa konto välja kurs. Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning för att planera dina studier.

Ansök till valideringsutbildning på komvux

Sök en valideringsutbildning genom att göra en webbansökan. Följ vår steg-för-steg-guide för att skapa konto välja kurs. Kontakta arbetsmarknad och vuxenutbildning för att planera dina studier.

Ansök till anpassad utbildning för vuxna

Här hittar du information om hur du ansöker till anpassad utbildning för vuxna. Du behöver vara över 20 år med intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada.

Dokument som ska bifogas ansökan

När du gör en ansökan till komvux behöver du bifoga betyg och andra dokument som efterfrågas för att din ansökan ska bli fullständig.

Efteranmälan

Har du missat ansökningsperioden? Om det finns platser kvar efter den ordinarie antagningen finns det möjlighet för dig att söka utbildningar i efterhand. Håll koll i vår webbansökan efter lediga utbildningsplatser.

Nivåbedömning i svenska, engelska och matematik

Om du saknar betyg eller inte vet din kunskapsnivå och har sökt en utbildning hos oss, kan du göra en nivåbedömning (test) i svenska, svenska som andraspråk, matematik och engelska.

I fokus

Studiefinansiering

Säkra din ekonomi under studietiden med CSN (Centrala studiestödsnämnden) som tillhandahåller studielån, bidrag och andra förmåner för din utbildning i Sverige. Besök www.csn.se för fullständig information om deras tjänster.

Omställningsstudiestöd

Omställningsstudiestöd kan du få för att vidareutbilda dig inom ditt yrkesområde eller till något helt nytt yrke. Det riktar sig till dig som är mellan 27 och 62 år och som har arbetat en längre tid.

Två bagare står och gör varsin tårta. Bagaren till vänster har kläder som passar för en byggarbetsplats och lastar mjöl i en cementblandare.

Vi hjälper dig hitta rätt i karriären

En intressant utbildning, ett jobb du trivs med eller en bra relation. När det känns rätt blir allt lättare. När du träffar oss utgår vi från dig för att se vad som passar just dig i arbetslivet och för att det ska leda till ett jobb.

${loading}